12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Кметът на Поморие въвежда новата структура, освободи 14 човека от работа

14 служители на общинската администрация в Поморие са освободени от работа, стана ясно от интервюто на кмета на община Поморие Иван Алексиев за местното радио „Милена”.

Съкращенията са във връзка с влязлата в сила, от началото на  годината, нова структура на общинската администрация, която беше приета от общинския съвет на 9 декември 2011г. За освободените длъжности ще бъде обявен конкурс.

 „Искам да благодаря на служителите, които досега са били на работа! Това, че са освободени не означава, че намесват някакви лични пристрастия… Напротив, водим се единствено и само от това гражданите да бъдат добре обслужвани и  максимално бързо администрацията да си върши работата”, заявява в интервюта новият кмет.

Алексиев съобщи още, че в  4 от населените места, където по закон не се произведоха избори, са назначени кметските наместници. Общо стават 6 кметските наместници. Това са- с. Каменар – Петко Петков, с. Лъка – Жасмина Димитрова /досегашен кметски наместник/, с. Косовец –  Неджатин Чауш, с. Александрово – Милан Георгиев, с. Медово – Георги Желев и с. Козичино – Тодор Милев.

В момента в сградата на общината текат ремонти и размествания. „ В началото на мандата казах, че освен реорганизация в общинската администрация ще има и ремонт в сградата и моят кабинет ще бъде на друго място. За мен не е нормално да бъда на последния етаж в дъното на коридора. Кметът на общината трябва да е на І-ви етаж срещу стълбите.”

Иван Алексиев каза още, че е бил на първата тренировка на ПФК” Черноморец Поморие” и е разговарял с президента на отбора Митко Събев. „Общината е с 51% дял в това дружество и поема своя ангажимент към отбора. Казах на момчетата, че общината застава зад ангажиментите си и ще направи така, че в Поморие да има футбол.”

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук