15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Кметът на Созопол: Законът за обществените поръчки не работи! Замразихме проекта за Автогарата

Със закона за обществените поръчки в сегашния му вид се работи много трудно.  Управляващите трябва да обърнат внимание на този проблем. Мисля, че трябва да се организират кръгли маси с кметовете на населени места в цялата страна, за да коментираме как се прилага този закон и какво правим оттук нататък. Това заяви пред „Zonaburgas“ кметът на община Созопол, Панайот Рейзи. По думите му, текстовете трябва да бъдат променени след широко обсъждане.

„Това е най-променяният закон в държавата, което показва, че нещо не се прави както трябва. Аз направих няколко консултации с юристи. Всички са на мнение, че първия закон за обществените поръчки е бил най-добре направен“, каза Рейзи.

Той е категоричен, че в сегашния си вид, текстовете затрудняват до голяма степен изпълнението на капиталовите програми по места. „Ние не сме изразходвали дори държавните субсидии за 2017 година, а годината почти свърши“, обяви кметът на Созопол.

Очаква се през следващата година Черноморската община да започне изпълнението на няколко големи инфраструктурни проекта. Панайот Рейзи съобщи, че до края на тази седмицата ще бъдат подписани договорите за пътните ремонти в общината.

„Работим активно и по проекта за подмяна на уличното осветление  в населените места. Мисля, че до средата на следващия месец ще имаме подписан договор. По отношение на европейските програми – чакаме договор по Фонд „Земеделие“ за ВиК мрежите  на селата Росен и Крушевец. Довършваме канализационната система в село Равна гора. Там реализацията ще приключи през 2018 година“, каза Панайот Рейзи.

От думите му стана ясно, че общината е замразила проекта за изграждане на нова автогара в Созопол, тъй като до момента няма ясна оценка за възвращаемостта на средствата след изграждането на обекта. Според Рейзи, мярката е временна.

„В момента работим и по проектирането на поликлиниката. По всяка вероятност ще бъде изградена чрез публично-частно партньорство. Вероятно общината ще има 25% от сградата и терена“, каза още той.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук