14.9 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Кметът на Созопол иска директни полети до Китай

Пускането на директни полети  между България и Китай и ударна реклама на страната  ни в азиатската страна. За това настоява кметът на община Созопол Панайот Рейзи, след посещението си в административния център на китайската провинция Фудзиен – Футжоу.

„Китай е страна с огромни възможности. Трябва да работим за това – реклама и полети. Дали ще бъдат между Шанхай и София или между Пеник и София, няма значение.  Трябва да го направим. Вече има самолети, които могат да извършват такива полети. Това са основните неща, които трябва да направим“, категорично заяви Панайот Рейзи.

Той е на мнение, че ако страната ни акцентира върху рекламата на българското Черноморие в Китай, би могла да привлече поне половин милион туристи през летния сезон. „Вярвам, че България има с какво да впечатли тези туристи. Надявам се правителството да обърне внимание на този въпрос. Не бива да пропускаме подобна възможност. Представете си – там има повече от 1 млрд. души. Едва 20 000 човека от Китай са посетили страната ни през миналата година“, каза Рейзи.

Той бе на посещение в Китай заедно с кметовете на Поморие и Царево. С депутати представили възможностите на страната ни за туризъм и бизнес в една от най-големите провинции в страната. „Имах възможност да представя Бургаски региона в своята презентация. Всички останаха очаровани от това, което предлага България. Имаме красиви плажове, прекрасна храна, природа, история. Не бива да пропускаме шанса си“, подчерта Панайот Рейзи.

Според него, Созопол е отбелязал силен сезон и през изминалото лято. По думите му, приходите ще бъдат с поне 10% по-високи в сравнение с миналата година.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук