9.3 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Кметът на Созопол поиска Дома на морския флот. Покани Бойко Борисов на гости

Кметът на Созопол Панайот Рейзи поиска превръщането на остров Свети Иван в атрактивна туристическа дестинация, по подобие на остров Света Анастасия. Според градоначалника, малките парчета земя могат да бъдат обединени с обща морска линия  – Бургас – Света Анастасия – Свети Иван – Созопол и обратно.

„Ще стане добър обмен на туристи от Созопол към Бургас, така и от Бургас към Созопол. Надявам се скоро премиерът да ми дойде на гости и да решим този казус. Това е много важно. Има програми, по които да се кандидатства“, заяви Панайот Рейзи.

По думите му, местата администрация възнамерява да изгради две кейови стени. Предвижда се и изграждането на нови алеи. „Можем да изградим подходи, малко магазинче за минерална вода, безалкохолоно и сувенири, както и да възстановим фара. Това е, не искаме нищо повече“, каза Рейзи.

Той настоя и Дома на морския флот да бъде прехвърлен от Министерството на отбраната на община Созопол. „Поставил съм си за цел това да се случи този мандат. Много време чакахме. Надявам се на подкрепа от военния министър. Мисля, че Созопол има силно лоби, за да реализираме тази идея. Дори и да не го прехвърлят на общината може само да ни го предоставят за ползване, за да може да го стопанисваме и да инвестираме”, обясни кметът на Созопол.

Според него, ремонтът на сградата ще струва около 1 млн. лева, а след него Дома на морския флот ще се превърне в голям конгресен център.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук