13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Кметът на Средец обяви бедствено положение, няма евакуирани хора в Бургаско

За последните две денонощия във всички общини има превишение на 10-дневната норма на валеж. В общините Средец, Карнобат, Айтос и Сунгурларе превишението е близо три пъти над обичайното количество за сезона.

Към 14,00 ч. пътната обстановка на отделни места остава сложна. Има залети участъци на пътната мрежа. Това са по направление Карнобат-Айтос, в община Айтос, в община Поморие. Пътят Поморие-Ахелой е проходим в едното платно.

sredetz

снимка: водата прекъсна пътя Ямбол-Средец в участъка на село Светлина

 

Река „Голямата река” в района на гр. Средец е излязла от коритото си, в следствие на което пътят Средец-Ямбол е залят и се използва обходния маршрут през селата Русокастро-Орлинци.

На жп линията в района на селата Люляково-Средец в община Руен се е свлякла земна маса върху жп линията Карнобат-Варна. На място има изпратена техника и екип от 30 човека. Движението на влаковете е временно преустановено.

Водите на язовира в с. Зорница, община Средец, са достигнали критичната си точка. На място има изпратени екип от специалисти и инженерни машини, които работят за свалянето нивото на водата за предотвратяване на преливане и/или скъсване на язовирната стена. Кметът на община Средец със своя заповед е обявил бедствено положение в община Средец.

Няма евакуирани хора в нито една община към настоящия момент. Няма информация за прекъснато ел. захранване.

На разположение са подготвени екипи от ПБЗН, ЕВН и ВиК, както и техника да реагират своевременно при подадени сигнали.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук