17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Кметът на Царево: Давам на Едрев ден-два да си събори бара на Резово!

 Бургаският административен съд се произнесе с окончателно решение, че заповедта на царевския кмет Петко Арнаудов за събаряне на бара на Едрев в Резово е напълно законна Арнаудов коментира казуса така: „Ще изпълним веднага решението на съда, след като го получим. Ще поканя всички, които се изказваха по мой адрес и ме обиждаха, когато искахме да изпълним заповедта, да се извинят публично. Не може законът да е такъв, какъвто ни отърва. Властта трябва да се уважава, а не да вършим, каквото си искаме, и да ругаем по адрес на кмета, който за всичко ни е виновен, дори когато си върши работата. За мен случаят „Едрев“ е приключен, давам на г-н Едрев ден-два сам да си събори бара“

andrei-edrev.jpgСпоровете относно законността на заповедта на кмета на Община Царево Петко Арнаудов приключиха в полза на общината. През месец юли по искане на РДНСК- Бургас и след сигнали на граждани служители на общинска администрация извършиха проверка на плажа на Резово и констатираха незаконен дървен бар от близо 300 кв. м, половината от които във водата. Общината веднага сигнализира областния управител и поиска намеса, като получи оттам указание, че сама трябва да се справи с проблема. Издадена беше заповед за премахване на Асоциацията на Едрев, която беше изградила бара и твърдеше, че го ползва за семинари. Междувременно от Гранична полиция също потърсиха съдействието на общината, като се мотивираха, че барът създава трудности по охраната на държавната граница и може да породи и скандали със съседна Турция.

След изтичане на сравнително дългия срок за доброволно изпълнение в началото на август общински служители пристъпиха към премахване на бара. Те бяха посрещнати от група плажуващи и почиващи в Резово, които се застъпиха за Едрев и неговия строеж, като твърдяха, че барът е полезен и трябвало да остане. Дори политикът от близкото минало Жорж Ганчев,  публично отправи обидни думи към общинския кмет, и потърсиха съдействието на областния управител.  Самият Едрев подписа декларация, че ще премахне доброволно бара.

Днес съдът се произнесе по жалбата против кметската заповед на „КД“ ЕООД, което е наемател на плажа в Резово по договор с Областна управа. Съдът прие, че жалбата е изцяло неоснователна. За този плаж има одобрена схема за заведение от 8 кв. м, а за това на Едрев, което е 50 пъти по-голямо, няма издавано никакво разрешение за поставяне. Решението на съда е окончателно. С това отпадат всички пречки за премахване на бара.

Самият Едрев не се яви в съда, не се яви и възрастната жена, подала жалба като управител на дружеството -наемател.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук