12.6 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Кметът на Царево разпореди проверка по случая с неучебните дни в Ахтопол

В школото разполагат с достатъчно дърва за огрев, ръководството не е създало добра организация за затопляне на стаите. Директорката взима еднолично решение за разпускане на децата.

 

Във връзка с разпускането на учениците на град Ахтопол и създалото се напрежение в институцията кметът на Община Царево Георги Лапчев разпореди проверка по случая.

 На 30 януари директорката на училище ”Св.Св. Кирил и Методий” в  Ахтопол Албена Касабова взима еднолично решение да обяви следващите три дни за неучебни. Като мотив тя посочва лошите метеорологичните условия.

снимка: кметът на Община Царево Георги Лапчев

Касабова разпуска училището и се свързва с транспортната фирма, която превозва децата от другите населени места в общината, като им заявява да не возят ученици през следващите дни, тъй като няма да се провеждат занятия. Едва след това уведомява за решението си зам. кмета на Община Царево Васил Каридков. В същото време обстановката в града е нормална при зимни условия, всички пътища в общината са почистени, температурата е -7 градуса.

На 31 януари училището е посетено от петчленна комисия, която установява, че всички условия за провеждане на учебни занятия са налице. След тази констатация Община Царево не издава заповед за затваряне на училището. Въпреки това учениците продължават да не посещават училище.

Сформирана е нова  комисия в състав Атанас Желязков – кмет на  Ахтопол, Златин Стамболов – мл.юрист – консулт на кметство Ахтопол и Георги Диков – мл.експерт по градоустройство и екология за проверка на реалната обстановка. Констатацията е- не добра организация от страна на ръководството за затопляне на класните стаи. ”Училището разполага с достатъчно дърва за огрев и персонал, който да поддържа печките. През цялото време бях в постоянен контакт с родителите, които недоумяват това разиграване на децата”, казва кметът Желязков. Той сезира за случая директора на Регионалния инспекторат по образованието в Бургас.

снимка: Атанас Желязков- кмет на Ахтопол

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук