12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Кметът: Не е демократично да забраним монокините на Бургаския плаж

Кметът на Бургас коментира искането на 9 пастори от евангелистки и протестантски църкви да се забранят монокините на бургаския плаж. Димитър Николов обясни, че това може да стане само с промяна на Наредбата за обществения ред, но според него това е крайна мярка.”Днес дискутирахме тази тема на оперативка в общината.  Според мен на бургаския плаж няма такова масово присъствие на момичета по монокини, може би това е по-характерно за други плажове. Според нас възможността хората да ползват плажа свободно е защита на демокрацията и хората да се чувстват свободно .

Временно изпълняващият длъжността председател на общинския съвет Костантин Луков каза, че писмото на пасторите ще бъде разгледано в две от комисиите- Правна комисия и Комисията по обществен ред и сигурност. Двете комисии трябва да решат дали да се инициират промяна на наредбата и дали да се внесе докладна в местния парламент.

„Моето лично становище е, че когато се задава една правна регламентация трябва да има и механизъм за контрол и санкция.  Тук ми се струва, че ще има проблем с контрола и санкцията, нали разбирате, че трябва да имаме взвод от армия от инспектори, които да глобяват жените по монокини на плажа.”, коментира Луков. Според него това  крайна мярка, а по-доброто решение да се обособи „Евин” и „Адамов” плаж, каквито е имало по тоталитарно време, защото има хора, които искат да се пекат голи заради здравословни проблеми. „Имаше по тоталитарно врече наредба по улиците да не се разхождат хора по бански, ама сега мутрите как се разхождат….”, коментира Луков.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук