13.8 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Кметът Николов и министър Кралев – спортувайте в училище, спортувайте след работа!

Кметът Димитър Николов и министър Красен Кралев посетиха днес поредица от градски събития, посветени на Европейската седмица на спорта. Началото бе дадено в ОУ „Братя Миладинови“. В изцяло обновеното дворно пространство на училището се проведе футболна среща между бургаските ученици и техни гости от Четвърто основно училище „Кирил Христов“ – Стара Загора.

По-късно в двора на ОУ „Васил Априлов“ бе проведена демонстрация на Полицейска лична защита от служители на ОД на МВР – Бургас, както и задържане с куче, което е част от програмата на Детските полицейски управления на ОУ „Васил Априлов“,  ОУ „Свети княз Борис I“ и ОУ „Свети Климент Охридски“. Състезатели на клуб „Корсар“ показаха своите умения по фехтовка, а мажоретките на Търговската гимназия изиграха най-новото си съчетание. В двора на училището бе направена и презентация на уреди за превенция на различни заболявания, демонстрация на алкохолни очила и анализатор на телесни мазнини (Body Fat Monitor) от служители на  РЗИ – Бургас.

Програмата завърши на пл. „Атанас Сиреков“ пред Община Бургас, където имаше „Женски футболен хепънинг“ с участието на ЖФК „Бургас“, както и демонстрация на степ аеробика и канго джъмп от Спортен център „Аякс“.

Общото послание на кмета и министъра беше децата и възрастните да се движат и спортуват повече, а държавната и местна власт ще продължат да изпълняват още по-активно ангажимента си да осигуряват необходимите за това условия. От Министерството на младежта и спорта раздадоха тематични подаръци за всички участници в днешните събития – тениски, футболни, баскетболни и волейболни топки.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук