13.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Кметът Николов лично тества новия софтуер в общината

Община Бургас внедри нов софтуерен продукт в дирекция „Местни данъци и такси“. Със старата програма се налагаше отварянето на различни екрани и чак след няколко минути започваше същинското обслужване на гражданите. С новия софтуер общинският служител отваря един екран, намира съответния субект и всичко се случва на този екран. Цялата информация става достъпна през него. Влизането от модул в модул, за да се стигне до една или друга информация, остана в миналото.p1030551.JPGСтарият софтуерен продукт работеше с актуални преди 15-20 години бази данни. Отделните му модули не си „говореха“ помежду си и водеха собствен живот. Сега е въведена централизация и пълна автоматизация на предоставяните услуги – процесът по искане на услуга, заплащането й, генериране на удостоверение и връчването му на клиента става в пъти по-бързо от преди.

Вчера кметът Димитър Николов посети дирекция „Местни данъци и такси“, за да провери дали служителите там имат проблеми с ползването на новата програма. С него бяха заместникът му Красимир Стойчев, директорът на дирекция „Икономика и стопански дейности“ Ивелина Стратева, директорът на общинската данъчна дирекция Румяна Иванова и директорът на НАП – Бургас Румен Шарпов.

Служителите в касовия салон бяха категорични, че новият софтуер улеснява тяхната работа и позволява по-бързо обслужване на гражданите.

Той има следните предимства: 

– По-бързо обработване на декларации;

– Автоматично начисляване на задължения за периоди назад (при по-късно деклариране, при корекции и др.) – досега това ставаше ръчно;

– Бързо генериране на удостоверения, справки и отговори до различни институции;

– Визуализиране на всички задължения на едно лице на екран;

– Разбиване на задълженията по години и вноски;

– Автоматизиране процесите на проверки и контрол – издаване на актове за установяване на задължения по декларации и съобщения до данъчно задължените лица;

– Възможности за интегриране с други продукти и автоматизирани справки по данни от КАТ;

– Предоставяне възможност на задължените лица да проверяват своите декларации, услуги и задължения в интернет. 

p1030537.JPG

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук