18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Кметът Николов поздрави Иван Атанасов за шампионската титла по бокс

Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави Иван Атанасов за успеха му на Европейското първенство по бокс за юноши, в което той спечели златен медал в категория до 60 килограма.
„Иван Атанасов е новото рекламно лице на бургаския спорт. Неговият успех ще остане в историята на нашия град“, каза при срещата си със състезателя и треньорския му щаб Димитър Николов.
15-годишният Иван Атанасов е възпитаник на Спортно училище „Юрий Гагарин“ в Бургас. През миналата година той е избран за най-добър боксьор в страната за своята категория. На завършилото Европейско първенство Атанасов е играл с травма, но е успял да превъзмогне болките.
През следващите дни на бургаския боксьор му предстои операция за изваждането на пирон от дясната ръка, поставен след тежка контузия преди две години.
Личният треньор на Иван Атанасов – Радослав Суслеков, заяви, че Бургас разполага с талантливи боксьори и се надява някой от тях да участва на следващата олимпиада.
Община Бургас обмисля идеята да се създаде специален фонд, който да подпомага със стипендии талантливи спортисти, които печелят престижни отличия от национални и международни първенства

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук