17.6 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Кметът Николов: Честит празник, бургазлии!

Тържествата по повод празника на Бургас – Никулден са вече в разгара си. Началото бе положено със Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас в храм „Св. Николай Чудотворец“ в к-с „Меден рудник“ от 08.30 часа, отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий и бургаското духовенство.

Веднага след това от 9.30 часа в Заседателната зала на Културен дом на Нефтохимика започна тържественото заседание на Общински съвет – Бургас.

На него бяха присъдени званията на новите почетни граждани. Тази година те са трима – инж. Дамян Камбуров, художникът Красимир Зинин и певицата Тони Димитрова. Те бяха удостоени с почетен плакет и грамота от кмета Димитър Николов и от председателя на Общински съвет Костантин Луков.

Поздравления към всички присъстващи отправиха председателят на ОС – Костантин Луков, кметът Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков.

Ето какво пожела на почетните граждани, на бургаските депутати, общинските съветници и гражданите на Бургас:

 

Слово на кмета Димитър Николов по време на тържествената сесия на бургаския общински съвет:

 

Скъпи съграждани,

Уважаеми общински съветници,

Уважаеми почетни граждани на Бургас,

 

Честит празник!  Никулден е този специален за всички нас ден, в който с гордост и самочувствие заявяваме: Ние сме бургазлии!

Ние сме хора, които обичаме града си и винаги се стремим към по- доброто.  И знаем, че където и да отидем по света – Бургас винаги е мястото, където искаме да се завърнем.

Това, което движи Бургас напред,  е бургаският дух. Аз знам, че всеки един мой съгражданин,  независимо от професията си, с работата и обичта си към Бургас е допринесъл за това, градът ни да се развива и да става все по- красив. Благодаря ви за това. Бургас- това сте вие.

Нека през идващите празнични дни и през цялата следваща година да бъдем задружни. Нека не мислим егоистично само за собственото си добруване, а да помагаме на приятелите, съседите и колегите, да се грижим за града си и да пазим авторитета му. Защото, ако няма общност и взаимопомощ, Бургас ще бъде просто сгради, пътища и електрически стълбове – място без дух и бъдеще.

Нека Николай Чудотворец ни опази от природни бедствия и човешко зло!

Честит имен ден на всички 6 594 наши съграждани, които носят името на свети Николай Чудотворец.

Честит празник на рибарите, банкерите, моряците, пътешествениците.

Честит празник на бургазлиите, които днес са далеч от родния си град.

Честит празник, бургазлии! Нека благословията на светеца-закрилник споходи всеки дом и Ви донесе светли и хубави дни! Пожелавам Ви здраве, радост и благополучие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук