13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Кметът Панайот Рейзи поздрави всички училища в община Созопол

Кметът Панайот Рейзи поздрави всички училища в община Созопол по повод започващата учебна година, съобщават от общината.
Скъпи ученици, учители и родители, Честит първи учебен ден!
Първият учебен ден е празник, посветен на тържеството на духа и знанието. Той символизира стремежа на българина към духовност, наука и просвещение.

Училищният звън събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта и оживява една различна територия – училището.Скъпи първокласници,Обръщам се към вас, които за първи път ще прекрачите прага на училището. Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, за да ви поведат по пътя на мъдростта и знанието. Пожелавам ви щастливо детство и успехи в учението!На вас, по-големи ученици, пожелавам повече ентусиазъм и творческа енергия през новата учебна година. Умножете старанието си да се трудите и желанието да придобивате все повече и повече знания, за да усъвършенствате своите дарования.Първият учебен ден ми дава повод отново да засвидетелствам своето уважение и признателност към вас – учителите, които посвещавате своя труд, талант и усърдие на образованието и възпитанието на младите хора Учители, на вас пожелавам неуморно да създавате и да пазите богатството за всяко учебно заведение – неговите възпитаници! Пожелавам ви да съхранявате винаги любовта си към децата, да имате сърце за благородния си труд, да работите с търпение и вяра в силата на знанието, което съгражда личностите и бъдещето на нацията.Ние имаме талантливи деца. От всички нас се изисква да създадем условия тези деца да получат силно, добро, свързано с националните традиции и отворено към модерните времена образование, за да могат да бъдат конкурентноспособни на своите европейски връстници.Родители, пожелавам да бъдете по-близо до децата си, да ги подкрепяте и подготвяте заедно с техните учители за успешното им израстване и хармонично развитие.Всяка нова учебна година е трудна, но именно преодоляването на препятствията прави постиженията по-скъпи. Нека Първият учебен ден остане най-вълнуващия ден за вас, защото всичко започва от знанието

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук