8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Кметът поиска по-дълъг срок за погасяване на кредита за Флора-та

Кметът на Бургас поиска удължаване на срока за погасяване на кредита за строителството на изложбен център „Флора”. Димитър Николов е внесъл докладна-записка за разглеждане от общински съвет – Бургас, в която натоява, срокът за обслужване на кредита към „Сосиете Женерал Експресбанк“ АД да бъде 21 месеца вместо 18. Той аргументира искането си със забавяне в изпълнението на обекта заради обжалване на обществени поръчки.

флора

Забавеното начало на строително-монтажните работи се отрази и върху доставката на оборудване и обзавеждане, тъй като предвид специфичното естеството на доставките е необходимо строителството на сградата да е във финална фаза, пише в докладната на кмета Димитър Николов.

Към момента са обявени две процедури за доставка на обзавеждане и оборудване на експозиционния център, за изпълнението на които е необходимо удължаване на срока по договор с три месеца като новият краен срок за усвояване на средствата по кредита да бъде 25.08.2015г.

Тъй като забавянето в изпълнението на дейностите е причинено от независещи от общината обстоятелства, има възможност тя да поиска удължаване на срока за усвояване без това да окаже влияние върху договорените условия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук