10.4 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Кметът : Проектът за „Богориди” е остарял, няма да бързам! (видео)

Рамката на проектобюджета на Община Бургас за 2016 г. е 164 млн.лв., съобщи кметът на Бургас Димитър Николов. В сравнени  с миналата година, когато парите на общината бяха 317  млн., той е доста орязан, но ще се осигури финансиране на всички големи проекти и във всички сфери, коментира Николов.  Кметът определи философията на бюджета така:„Бюджетът ни е изключително справедлив. Постарали сме се да засегнем всички сфери и дейности, за които общината отговаря, като осигурим финанси за различните проекти и разрешаването на конкретни задачи.“

Ремонтът на булевард „Богориди”  за сега се отлага., защото проектът е стар и според  администрацията има нужда от сериозни корекции.

През февруари 2016 окончателно  ще бъде завършен ремонта на Трапезица, а в началото на годината официално ще бъде открита обновената ж.п. гара.

В две бургаски училища „Петко Росен” в Меден Рудник и „Св. Св. Кирил и Методий”  ще стартира пилотен проект за здравословно, столово хранене на децата. Ще бъдат изцяло модернизирани кухните в училищата.

Кметът на Бургас съобщи още днес, че всички спортни клубове в града, които са вече 123, ще плащат за ползването на общинската спортна база. Общината ще помага със субсидии на  успешно развиващи се детско – юношески школи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук