15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Кметът си напомпи гумите на колелото на компресор, монтиран на велоалеята за Сарафово

Община Бургас монтира на велоалеята към квартал „Сарафово“ компресор за безплатно помпене на гуми. Тъй като още не е обозначен, кметът Димитър Николов нареди по най-бързия начин на мястото да бъде монтирана информационна табела. Дори и без нея, апаратът вече е на разположение за ползване от всеки колоездач, който кара по този нов и най-живописен градски веломаршрут.

Компресорът се намира приблизително в средата на дистанцията, където е обособен своеобразен пункт за отдих. Съвсем близо до него е монтирана нова чешма с питейна вода, където човек да се освежи в жегите. Наоколо са поставени пейки, свежа зеленина и атрактивна стоянка за колелета с форма на риба. Подобни ще бъдат поставени и на други локации.

колелоНовата велоалея заобикаля от дясната страна „Черноморски солници“, за да не минава през територията на предприятието, като е ситуирана между него и морето. Така са постигнати две цели – не се пречи на добивната дейност, а колоездачите се радват на великолепна гледка. Заедно с прокарването на маршрута бе извършено необходимото брегоукрепване, за да се спре разрушителното влияние на вълните.

В близост до стария военен бункер и мостчето Община Бургас изгради нов паркинг за около 200 автомобила. До него се стига откъм пътя за Каблешково, а по самата алея се движат само велосипедисти, пешеходци и атракционни електробусове, с които се стига по-бързо до калните бани.

DSC_1576С новата велоалея се създаде възможност повече хора безопасно и безконфликтно да спортуват и да ползват по-отдалечените, но също толкова красиви градски плажни ивици. Нейното изграждане е финансирано със средства по проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук