20.4 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Кметът с подкрепа за местните рибарски групи

Промяна на регламента за местните инициативни рибарски групи, поиска кмета на Бургас Димитър Николов при откриването на редовното заседание на Комитета за наблюдения към Оперативна програма за развитие на секстор „Рибарство”. По думите му, областта е водеща в добивите в сектор „Морско рибарство”.

Димитър Николов

Николов е на мнение, че голяма част от рибарските общности в региона, остават извън европейските програми за развитие. „По този начин се нарушава балансът и справедливостта. Една част от рибарите имат достъп до възможностите на оперативните програми, а други остават извън тях”, коментира Димитър Николов.

Той изрази надежда, че в бъдеще, ръководството на управляващия орган в лицето на Европейската комисия и Главна дирекция „Рибарство” ще коригират тази слабост. Кметът на Бургас настоя и за засилване на партньорството между ръководните органи и местните власти.

„Надявам се, че следващата оперативна програма ще бъде още по-активна и полезна за рибарската общност и ще създаде една по-голяма устойчивост и вяра, че този атрактивен занаят няма да изчезне и ще остане като силен поминък в нашия регион”, каза още кметът.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук