13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Кметът: Честит Ден на Черно море!

Кметът на община Бургас Димитър Николов честити 31 октомври- Ден на Черно море. Това съобщават от пресцентъра на местното ведомство. „Скъпи съграждани, Уважаеми жители на крайбрежните български общини, Отправям към вас поздрави по случай Международния ден на Черно море! Използвам тази дата единствено, за да напомня на себе си и на вас една наша отговорност – да опазим морето и поне да опитаме да бъдем по-грижовни към него, отколкото са били предишните поколения.

Икономическият напредък е важно нещо, но той не трябва да се случва на всяка цена! Сигурен съм, че с обединени усилия можем да постигнем така необходимите баланс и устойчивост при развитието на черноморските общини. Затова ми позволете днес да припомня текста на хартата, която заедно с много от вас подписахме в Бургас през 2008 година: Ние, кметовете на българските черноморски общини, осъзнавайки своята човешка преходност и правото на следващите поколения да живеят в един по-добър и чист свят, припознаваме като своя лична каузата за опазване на Черно море.

За постигането на тази цел ние се задължаваме: Да не причинавяме с волни и неволни действия вреда на уникалните природни дадености на Черно море и неговото крайбрежие. За запазим и умножим живите ресурси на Черно море и да съхраним бреговата му ивица за бъдещите поколения. Безкомпромисно и методично да решаваме проблемите, свързани със замърсяването, свръхулова на риба и хаотичното развитие на бреговата зона. Да използваме общественото си влияние, за да обединяваме усилията на хора и институции, насочени към ограничаване на замърсяването в Черно море и възстановяване на околната среда.

При изготвянето на стратегии за градско развитие, да координираме своите действия така, че те да гарантират балансираното и устойчиво развитие на черноморското крайбрежие. Векове наред сме черпили без мяра от ресурсите на Черно море, а то е било щедро към нас. Днес е наш ред да се погрижим за него!“, се пише в поздрава на кмета Николов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук