13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Кмет и заместник кметове откриват учебната година по училища

 Кметът на Община Бургас Димитър Николов и заместничката му Йорданка Ананиева откриха учебната година в училище „Климент Охридски“, което през 2009- та чества 125 годишен юбилей. Зам. кметът по евроинтеграция Атанаска Николова беше в математическа гимназия, а д-р Лорис Мануелян – в английската гимназия. И двамата са бивши възпитаници на съответните училища.   Секретарят на Община Бургас Божидар Кънчев  изпрати сина си в училище „Кирил и Методий“, зам. кметът по финанси Красимир Стойчев – в Търговската гимназия. Кметът изпрати до директорите, учителите и учениците на бургаските училища поздравление за старта на новата учебна година.

Скъпи ученици,

Уважаеми учители и родители,

15 септември е един от нашите най-тачените празници!  Празник на просвещението, на естествения стремеж към разгръщане на духа, на съчетанието между дързостта на младостта и мъдростта на познанието!  Като честитя този празник на всички вас, най-сърдечно пожелавам:

        на учениците – трудолюбие и всеотдайност в стремлението да стават все по-умни, все по-можещи, все по-богати на знания, защото знанието е най-голямото богатство!        

          на учителите – с обич и жар  да водят своите възпитаници към нови и нови висоти  по стръмния, но благословен път на науката!

         на родителите – да бъдат търпеливи и да споделят усилията на децата си, а и на учителите,  в преодоляване на всяка трудна стъпка в техния път на образование, израстване  и усъвършенстване!

       Честит празник и на добър час!welcom3.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук