18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Коалиция „Ваклин Стойновски за БУРГАС“ беше регистрирана от ОИК за участие в местните избори.

 ПП „Бургас“ ще се яви на местни избори 2011 под познатата от 2007 г. формула – коалиция „Ваклин Стойновски за БУРГАС“. Вчера формацията получи регистрация за изборите в община Бургас за избор на кмет, общински съветници и кметове на съставните селища (кметства). През следващите дни ПП „Бургас“ ще се регистрира за участие в останалите 12 общини на област Бургас.

    v_stoinovski.jpg        За местни избори 2011 коалиция „Ваклин Стойновски за БУРГАС“ разглежда като свой единствен конкурент в съревнованието за кмет и група общински съветници кандидатурите издигнати от ПП „ГЕРБ“.

            Управляващата партия има огромен финансов и апаратен ресурс. Засилва се притеснението във всички политически сили, наблюдатели и анализатори за предстояща манипулация на местния и президентски вот, както и за опасност от използването на органите на МВР за постигане на служебна победа.

            В пропаганден план, управляващата партия се опитва да представи само като свой успех позитивите, натрупани от европейските средства, усвоени след присъединяването ни към ЕС и да омаловажи липсата на административен капацитет в Община Бургас и корупционни практики, довели до забавяне и оскъпяване на редица проекти.

            За опоненти в предстоящата кампания, коалиция „Ваклин Стойновски за БУРГАС“ разпознава „ГЕРБ“ и формированието около Валери Симеонов. Тези две политически формации управляваха Община Бургас в икономически тандем в по-голямата част от мандата и са отговорни за проведената грешна социална политика в града. Тези политически сили в града ни не успяха да компенсират с местни управленски мерки грешките на централното управление в България, доведоха до появяване и последващо задълбочаване на безработицата в града ни и преди всичко на неимоверно финансово задлъжняване на Общината.

            След регистрацията на останалите политически сили ще представим на обществеността цялостен профил на предлаганата от нас визия за грамотно и модерно управление на Община Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук