13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Коалиция за България сезира правоохранителните органи за купуване на гласове в село Зидарово

Коалиция за България сезира органите на МВР и прокуратурата по сигнал за купуване на гласове. В село Зидарово е установена жена, която давала суми от 20 и 50лв., за да се гласува за определена политическа сила. Нарушението е установено и от чуждестранните наблюдатели, които са в Бургас по линия на ПЕС, за да следят честността на вота.

Коалиция за България депозира жалби в Районната избирателна комисия – Бургас за нарушения на изборния процес.  Констатирано е, че на рекламните табла- собственост на Община Бургас, разположени на ул. „Александровска” се прожектират рекламни, предизборни клипове на ГЕРБ, което е в грубо нарушение на Изборния кодекс.

В град Созопол, служебният автомобил на областния управител в отпуск Константин Гребенаров, обикаля избирателните секции. Недопустимо е в деня на изборите държавни автомобили и служители,  да обикалят по избирателните секции и да разговарят с представители на ГЕРБ.  Така например в с.Зидарово, общ. Бургас сутринта около 9.30 часа областният управител, ползвайки служебният си автомобил –син „Фолксваген Файтон” е раздавал сандвичи на застъпници и наблюдатели на партия ГЕРБ.  С горното си поведение областният управител нарушава забраната на Изборния кодекс лица, заемащи държавни и общински служби, да не участват в кампанията и организацията на изборите от името на отделни политически партии.

В секция номер 65 в кв. „Победа” обикалят младежи със сини тениски. На тях е изписано номер „10 и СДС Победа”. Считаме, че това е недопустима предизборна агитация в изборния ден.

В секция № 004, в . Бургас, в училище „Княз Борис Първи” член на СИК при получаване на личните карти на избирателите прочита на глас личните им данни-имена, ЕГН и постоянен адрес. С това се нарушават изискванията на Изборния кодекс и на Методическите указания на ЦИК, съгласно които личните данни не следва да се четат на глас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук