16.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Коалиция за България сезира РИК – Бургас за незаконна агитация от страна на ГЕРБ

Коалиция за България сезира Районната избирателна комисия в Бургас за констатирано нарушение на забраната за предизборна агитация в деня за размисъл. В жалбата се посочва, че снощи, около 01.00 часа при обиколка от представители на КБ на площад „Тройката” от е констатирано, че две лица, единият от които носещ тениска с надпис „ГЕРБ Имаме воля” залепват плакати на ПП „ГЕРБ” върху плакатите на Коалиция за България, разлепени на определените места в разрешения срок, т.е. до полунощ на 10 май.

На момента на констатиране на този факт, са направени снимки с мобилен апарат, които са приложени към жалбата. Двете лица са побегнали, след като са предупредени, че правят закононарушение. За нарушението е подаден сигнал и на тел.112,за да се изпрати екип на МВР.

КБ настоява за проверка на горе изнесените факти, включително като изискате информация от ПП „ГЕРБ” за лицата, на които е възложено разлепване на агитационни материали и при констатиране на нарушение да приемете решение за съставяне на съответните актове за установяване на нарушение на разпоредбите на Изборния кодекс.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук