11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Кобрата надви Джонсън и ще спори за световната титла

Кубрат Пулев спечели Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) след победа с пълно единодушие на съдиите над американеца Кевин Джонсън в 12-риндов мач от гала-вечер пред хиляди екзалтирани фенове в зала „Арена Армеец“. Така българинът си осигури мач за световната титла, като ще чака победителя от утрешния сблъсък между Антъни Джошуа и Владимир Кличко.

В началото на мача превъзходството бе за американеца, който нанасяше редки, но точни удари. Силите му обаче сякаш започнаха да го напускат в края на 6-ия рунд, а в осмия Кубрат започна своята атака, като изигра най-силната си част от началото на мача. После Кевин Джонсън започна да прави номера, като навеждаше глава, опираше се на въжетата и като цяло даваше признаци на умора. В 10-ия рунд Кобрата засипа с удари съперника си и напълно затвори дясното му око. Той обаче не се предаде и продължи мача до края, но не бе адекватен на мощните удари на Пулев.

Това е 25-а победа на Кобрата на професионалния ринг.

„Противникът никак не беше лек. Още преди мача знаех, че е супер неудобен и това се потвърди на ринга. Естествено, аз го надиграх, но още веднъж ще каза, че никан не беще лесно. Важната обаче е победата! – сподели победителят пред „Диема спорт 2“, която излъчваше гала-вечерта. – Благодаря на всички хора, които са в залата. Още веднъж ще каза, че българите са много емоционали и благодаря за тази подкрепа, която дават. В началото Джонсън беше много свеж и много опасен. Надиграх го с повече и по-точни удари. Навеждаше главата, иначе щеше да бъде нокаутиран“.

Надявам се и се моля на Господ да се случи, да посигна световната титла. Само с молби обаче няма да стане, ще работя още много. Днес не показах всичко, на което съм способен. Мотивиран съм, имам много енергия, сила. 2-3 месеца се подготвях за този мач, а за световната титла ще с готвя още повече“, допълни Кубрат Пулев./ „Монитор“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук