8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Ковачев: На границата е ужас. Новите коли ги карат началниците

„Масово по цялата граница се използват стари амортизирани автомобили на Министерството на отбраната, които са излезли от употреба. Сега пак ги използват, заради специализираната операция, която се провежда по границата“, Това обясни пред zonaburgas, заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР, Дарин Ковачев.

По думите му, тези коли са опасни. „Всичко е на късмет и на доизживяване. Тези автомобили – стари, руски – нямат гуми. Ремонти се правят в базата в Малко Търново, но в повечето случаи няма части. Повечето от автомобилите се карат неизправни. Инцидентите засега са редки, защото колегите се пазят и са внимателни. Предупреждаваме постоянно, че тези коли са опасни. Мерки не се вземат“, допълни Ковачев.

Според него, новите джипове са охрана на границата са единични бройки. „Става дума за единични бройки. Пет, шест коли няма да решат проблема. Масово се карат стари автомобили. Това е абсурдно. Нови автомобили карат началниците“, категоричен е Дарин Ковачев.

Обстановката става още по-сложна през зимните месеци, защото тези автомобили нямат добри гуми. Със стара техника трябва да се правят и доставките на дърва и палатки за граничните ни сили. „На границата е ужас. Има проблеми, които някой не иска да бъдат известни“, каза още зам.-председателят на СФСМВР.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук