24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

„Когато увехнат житата” и „Музей на съзнанието” – този петък

Две от балерините на Държавна опера – Бургас ще влязат в ново амплоа този петък. Талантливите Петя Иванова и Лора Пехливанова ще представят премиерните спектакли  „Когато увехнат житата” и „Музей на съзнанието”, чиито автори и хореографи са самите те. Постановките ще се играят една след друга и са с начален час 19:00 в залата на Операта.

Заглавията са дипломните работи на Петя  и Лора, които това лято завършиха „Балетна режисура” в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

„Когато увехнат житата” е изцяло по  фолклорни мотиви  и е по музика на  българските класици Петко Стайнов и  Марин Големинов. В него участва балетната трупа на Операта, като солисти са Веса Тонова, Емил Йорданов и примабалерината Галина Калчева.

„Събитието се развива в ранна есен в тракийско село. Житата вече са прибрани, а народът се готви за сватба, но неочаквано пламнали чувства променят събитията”, разказва хореографът на спектакъла Петя Иванова.

 „Музей на съзнанието” е по музика на Шпонгъл и Джейвс Хорнър. Спектакълът ще пресъздаде вечната битка между доброто и злото в човешката душа. Солисти са Антония Паскалева, Милен Петров и Ксения Бакалова.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук