12.6 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Код „Вино и любов” обявяват през февруари в Galleria Burgas

Месец на виното и любовта започва в Galleria Burgas от 1 февруари и ще продължи ден след Свети Валентин /до 15 ти февруари/. Денят на обединението на  двете стихии в българския календар ще бъде отбелязан с атрактивен винено-любовен базар в атриума на търговско-развлекателния център. По този своеобразен начин се възражда древната традиция по нашите земи от времето на траките – празникът на виното да бъде неизменно съчетан с духа на любовта.

 

Клиентите на Galleria Burgas ще намерят всичко необходимо за празника на преференциални цени. Десет от най-добрите винопроизводители в България ще представят асортимента си и ще организират дегустации на божествената напитка. Най-успешните български вина, носители на международни отличия, както и нови и  напълно непознати сортове могат да бъдат опитани от посетителите. Многобройните щандове със свежи цветя, сладкиши, ръчно изработени сувенири и подаръци за Свети Валентин, ще предлагат оригинални решения на влюбените дори и в последния момент на празника.

 

Началото на „Вино и любов” ще бъде поставено с фолклорна програма от танцов ансамбъл „Емона” към Младежкия културен център в Бургас. Танцьорите ще пресъздадат обичая „зарязване” и ще изпълнят ритуална композиция за Трифон Зарезан. Ритуалът ще започне от 18:00 часа на 1 февруари и ще продължи с 3 части по половин час.

 

С  екзотичния базар мол Galleria Burgas предлага не само много положителни емоции, но и практично решение за всички свои клиенти за предстоящото отпразнуване на  Свети Валентин и Трифон Зарезан. Верни на изконните български традиции, но същевременно част от европейската култура, гражданите на Бургас ще имат възможност да преоткрият елементите и от двата празника едновременно. Търговско-развлекателният център продължава да генерира инициативи и идеи, с които надхвърля материалното измерение на търговията, а създава и възражда ценности.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук