9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Кой санирал, санирал…Лиляна Павлова спря програмата!

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова е уведомила кметове на общините в страната да преустановят сключването на нови договори по Националната програма за енергийна ефективност, съобщиха от МРРБ.

Причината: с процедурите по приемането на държавния бюджет за 2017 г., обстоятелството, че правителството е в оставка и не може да гарантира приемственост на политиката, както и поради достигането на разполагаемия към момента финансов ресурс от 1 млрд. лв. по програмата.

 

Павлова предлага на местните власти от 22 ноември т.г. да спрат да подписват нови договори с външни изпълнители до осигуряването на допълнителен финансов ресурс. Финансирането за сключените досега договори е обезпечено и те ще продължат да бъдат изпълнявани, увериха от строителното ведомство.

Между двата тура на президентските избори един от заместниците на Павлова и няколко кметове от ГЕРБ направиха апокалиптични прогнози за това какво ще се случи, ако Цецка Цачева не бъде избрана за държавен глава. Основен сюжет беше, че санирането ще спре. БТВ

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук