10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Кой сгази лука на Корал?

„Концесионерът на плажа Корал допуска разполагането на многобройни каравани, палатки и леки автомобили срещу заплащане върху пясъчните дюни.” Това твърди в писмо до медиите, собственик на терен в близост до пясъчната ивица. Съгласно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие пясъчните дюни са изключително защитена територия и върху тях няма право да бъдат разполагани абсолютно никакви постоянни или временни обекти.

В началото на юни собственикът на терена в близост е установил, че в имота му има самонастанили се лица, които са разположили каравани, изградили постройки, за които той не е издавал разрешение. Последвали са няколко сигнала до компетентните органи. Съставени са били предупредителни протоколи на нарушителите, а към дружеството – предписания да се огради имота с цел предотвратяване на други самонастанявания.  Именно според предписанието, собственикът на имота е предприел дейности по заграждане на имота си. Имотът е собственост на „Прайм пропърти БГ” АДСИЦ – българско юридическо лице, публично дружество, регистрирано на Българската фондова борса, с над 200 собственици – акционери, български и чуждестранни юридически лица. Задължение на ръководството на дружеството е да стопанисва и опазва собствеността му.

„Всички спекулации, свързани с нарушения от страна на дружеството – собственик на имота трябва да бъдат прекратени”, отчита в писмото си собственикът на имота. Искането му е свързано с различни публикации в национални медии, в които се твърди, че на плажа се извършва строителство. Според него, наемателите на плажа Корал в последните няколко години са ползвали без разрешение имота на дружеството, като са разполагали каравани, за което им е заплащано.

„Не е тайна, че за всяка каравана се събира сума от порядъка на 1000 – 1500 лв., а територията около плажа не е пригодена за къмпинговане. Събирането на такси за разполагане на каравани в частни имоти е незаконно. Още по-незаконно е разполагането им върху пясъчните дюни, изрично защитени от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Единственият, който замърсява и унищожава пясъчните дюни на плажа Корал е фирмата – наемател, отговорна за стопанисването на плажа”, жалва се собственикът на завзетата земя.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук