13.2 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Коледен фестивал във Флората от 19 до 23 декември

От 19 до 23 декември в Експозиционен център Флора ще се проведе най-пъстрият и забавен Коледен фестивал. Това е мястото, където посетителите ще имат възможност под един покрив да се  насладят на различен вид изкуства и същевременно ще могат да зарадват себе си или свои близки с красиви сувенири, бижута, дрехи, играчки, курабийки, картички, икони, картини, свещи, керамика, чанти, книги, храни, напитки, всичко направено с ръце и от сърце.

Christmas festival Вurgas ще бъде отворен 10:00 до  22:00 часа.

В стъклената сфера (ЗАЛА 6) на Експозиционен център Флора ще се предлагат коледни вкусотии и напитки – ароматно кафе и чайове, малиново и греяно вино, коледни хлебчета и кроасани, любимите за всички по това време на годината – скара и бира.
CHRISTMAS FESTIVAL BURGAS не е само място, от което да купите подаръци за празниците. Фестивалът представя още редица инициативи:

Селфи с Дядо Коледа

Всички малки и пораснали деца ще имат въможност да си направят селфи с Дядо Коледа, който ще поднася от подаръците около елхата.

Ще имате избор от стотици красиви и внимателно подбрани подаръци и играчки, разделени на няколко сектора.

ПРЕДАЙ НАТАТЪК

Благотворителна кауза към всички! Дайте на старите си дрехи нов дом, накъде там има някой, който се нуждае от тях.

Вратите на ЗАЛА 5 на Експозиционен център Флора ще бъдат отворени за тези, които биха искали да се включат в тази инициатива. Събраните дрехи и аксесоари ще бъдат предадени на „Социални дейности“ град Бургас и град Айтос, които ще направят разпределение по домовете за нуждаещите се.

Център за иновативно обучение „Френе“

ДЕТСКА РАБОТИЛНИЦА: история на костюма и модата през различните епохи – познания за облеклото и характерни стилови елементи от Античността до наши дни. Използват се нагледни материали и показни модели. (възраст 6г.+)

Развиват се:

  • въображение,
  • усет за цвят и композиция,
  • познания за различните материи,

• креативно мислене и творчески решения.

В края на занятията всеки може да вземе направеното от него произведение.

Център за иновативно обучение „Френе“ събира най-доброто от актуалните днес методи, за да подпомогне и допълни действащата в училище система. Обученията, включени в програмата на центъра, са вдъхновени от водещи образователни практики и са базирани на реалния опит на децата, работата в екип и усъвършенстване на уменията на принципа „проба-грешка“.

Екипът на „Френе“ се състои от специалисти в областта на педагогиката, математиката, архитектурата, науката и дизайна. Всички те са обединени от идеята за формиране на креативни, мислещи и изследващи света личности.  Постоянното внасяне на иновативни практики в образованието е един непрекъснат стремеж към изследването и развитието на нови идеи. Това са и част от водещите практики в обучението, което цели да даде на съвременната среда адекватни знания и умения.

„Да оставим следа“

Направи ДОБРО. Дари една детска Усмивка. Стопли едно сърце.

Благотворителна кауза на Деца-творци с увреждания, лишени от родителска грижа и други талантливи хора.

Инициатор и организатор е Милева Владкова, практикуващ магистър-логопед. Децата – творци с увреждания, лишени от родителска грижа и други талантливи хора ще представят своите лични заложби, които често пъти остават скрити за външния свят. Всички средства събрани от продажбата на предоставените артикули ще бъдат безвъзмездно дарени в подкрепа на преките участници.

Тази кауза е към всички, тя носи послание да не забравяме кои сме, да съхраним човешкото у Себе си! Да носим доброта и любов в нас и към ближните си.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук