10.4 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Коледната елха в Созопол ще грейне утре

Коледната елха в Созопол ще грейне утре, съобщават от Община Созопол. Това ще се случи от 16.30 часа пред сградата на Община Созопол. С това започват и Коледно- Новогодишните празници. В празничната програма по палене на светлините на елхата ще вземат участие детската вокална група към НЧ „ Отец Паисий” и вокалната група към СОУ „Св.св. Кирил и Методий”.

Техните изпълнения ще бъдат последвани от най- важният момент от вечерта- запалването на светлините на елхата. Заедно с кмета на община Созопол Панайот Рейзи за тържественият момент са поканени талантливите деца от всички населени места в общината- отличници в училище, носители на награди от спортни и културни събития.

За всички деца ще има торбичка с меденки с лично пожелание от кмета Панайот Рейзи. Кулминацията на празника ще бъде зарята, като пожелание за добро настроение и много светли моменти през декемврийските празници. Вечерта ще продължи с пищен концерт, организира от НЧ”Отец Паисий”, посветен на Никулден.

В празничния концерт ще участват: Фолклорен танцов състав „Созополски искри“, Фолклорна група „Непресъхващ извор“, Група за стари градски песни „Созополски перли“, Група за естрадни песни „Морска магия“ и Група за фламенко танци от Народно читалище „Отец Паисий-1896“; Певческа група при Пенсионерски клуб „Чайка“;Фолклорна група на клуб „Българка“ и Група за морски и патриотични песни при Съюза на офицерите и сержантите и Фолклорна формация при Тракийско дружество „Яни Попов“. Концертът е с начален час 17.30 ч.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук