8.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Коледна атмосфера завладя дома в Ясна поляна

За трета година Областният управител Константин Гребенаров посети дома за възрастни хора с физически увреждания в с. Ясна поляна. Срещите в навечерието на празниците, губернаторът и живеещите в дома са превърнали в традиция.

             Въпреки здравословното си състояние възрастните хора показаха силен дух и желание за празник, като изнесоха добре подготвена програма. Осемдесет и шест годишната Станка Гунчева, която живее в дома от 5 години поздрави присъстващите с коледна молитва научила през своето детство от майка си. „Тиха нощ, свята нощ“ изпълнена на йоника от дядо Велико допълни коледната атмосфера. За 65- годишния човек придвижването е трудно без помощта на патериците, заради счупване на крака, но специално за музикалното си изпълнение успя да стои изправен през цялото време.

             От своя страна гостите също бяха подготвили изненада. Самодеен фолклорен състав от селото поздрави възрастните хора с любимите за този край странджански песни, а част от събралите се хванаха и на хоро. В духа на християнския празник Областният управител дари на дома библии. Традиционните погачи, вити баници, вино и плодове бяха част от подаръците за възрастните хора.

            

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук