13.8 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Коледният базар „Детска звезда” отново събира средства за деца в неравностойно положение

Благотворителният коледен базар „Детска звезда” днес отвори врати за седма поредна година. Базарът е разположен в двете сгради на СУ „Иван Вазов” Поморие и ще остане там до 21.12.2016 г. включително.

Кампанията се организира от училището, съвместно с Община Поморие и фондация „Свети Мина“. Идеята е чрез ръчно изработени артикули да се съберат средства за децата в неравностойно положение.

Тържественото откриване бе съпътствано с кратка празнична програма, изнесена от учениците в начален и прогимназиален етап. Изпълненията им бяха аплодирани от кмета Иван Алексиев, председателя на Общински съвет Адам Адамов, заместник – кмета Илия Джингов и директора на дирекция Желязко Страволемов.

„Това е една от най-чистите и сгряващи сърцето каузи, защото е замислена и направена от деца за деца. Да бъдеш човек е нещо,  което се възпитава от най-ранна възраст и се радвам, че всяка година учители и родители полагат усилия този базар да се случва. Вярвам, че с общи усилия по-често можем да помагаме и да показваме на хората в неравностойно положение, че не са сами”, коментира кметът Иван Алексиев.

dscn2473-mediumОт дългите щандове с лъскави фигури, картички и ароматни лакомства, той и колегите му закупиха украса за своите кабинети, както и две традиционни дрянови сурвачки.

Председателят на фондацията Грета Найденова приветства учениците за участието им в инициативата и им припомни: Децата в неравностойно положение не са по-различни от нас, те също имат своите желания, мечти и послания до Дядо Коледа. Щом тези послания стигнаха и до всички вас, значи сте избрани и много специални.

Базарът ще работи до сряда /21.12.2016 г./ и всеки, който има желание, може да посети сградите на СУ „Иван Вазов” и да подкрепи каузата. След края на кампанията събраните средства ще бъдат преведени по сметката на фондация „Свети Мина“, за да стигнат до нуждаещите се

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук