11 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

„Коледно вълшебство”, тази вечер в Музикалното

Тази вечер Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” отваря врати за   приказен  спектакъл, който се осъществява по проект „АРТИСТИНИ”.  В него  участие ще вземат  най-малките артисти на училището – децата от предучилищна група и тези от 1 до 4 клас. В това  вълшебно  време на годината талантливите музиканти, певци, балетисти  и артисти ще  подарят  на зрителите една музикална приказка. Децата ще бъдат тези, които ще я създадат и ще припомнят магията  на Коледа на всички, които все още вярват и на онези, които са забравили за нея.  Всеки ще може да открие тази магия в скромната, подкупваща красота на коледните песни, в простичките, искрени думи за благослов, в детската вяра за чудеса и сбъднати надежди.

За да се случи коледното вълшебство, на най- малките възпитаници от училището по изкуства ще помогнат артистите от 12 клас Стоян Величков, Симеон Димов, Александър Джимджинов, Ралица Николова, Виола Янева и Вяра Алексиева.

В празничната програма е включена коледна музика от цял свят, която ще бъде изпълнена от солисти, актьори, вокални и инструментални ансамбли и балет. Коледари и сурвакари също ще завладеят сцената, очаква се и Дядо Коледа да бъде гост на празника.

Децата и преподавателите от Музикалното училище ще  подарят тази вечер на своята публика едно усещане за истинска Коледа, ще подарят частица от този много специален вълшебен  дух, който прави хората по – добри.

„Коледно вълшебство”, тази вечер, 15 декември от 18 часа, Концертна зала на НУМСИ „проф.Панчо Владигеров”, начало 18 часа, вход свободен.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук