11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Колелото на съдбата се завърта в Операта

О, Фортунапрозвучава в изпълнение на над 100 души

Ако досега не сте слушали „Кармина Бурана” на живо, на 14-ти март ще имате този шанс. Тогава на сцената на Държавна опера – Бургас ще прозвучат всички песни от известната кантата, а гвоздеят на вечерта ще е завладяващата „О, Фортуна”. В ролята на самата съдба ще видим примабалерината  Галина Калчева. Компания ще й правят близо 100 изпълнители, сред които целият балет, хор и оркестър на Бургаската опера.

Красивите стихове, вдъхновили Карл Орф да напише безсмъртното си произведение, ще бъдат изпяти от трима солисти – сопраното Диана Василева, тенорът Георги Султанов  и баритонът Валери Турманов. Невероятните им гласове, наелектризиращата музика и танци ще ни покажат метаморфозите, през които преминава човешката душа. Акцент в  декорите е триметровото колело на съдбата, което ще се завърти няколко пъти по време на представлението и ще спре  за венчавката на главните герои.

„Кармина Бурана” ще се играе на 14-ти март от 19:00 часа в залата на Операта. Диригент е Иван Кожухаров, диригент на хора е Невена Михайлова,  режисурата е дело на Дарина Главанакова – Бакърджиева, а хореографията на Желка Табакова. Всъщност посетителите  ще гледат две представления с един билет.  Преди „Кармина Бурана” ще се играе балетът „Болеро” по музика на Морис Равел. Главната роля е поверена на  Дарина Бедева, а  хореографията е на проф. Хикмет Мехмедов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук