9.3 C
Бургас
вторник, май 14, 2024

Командироват мече семейство в Айтос

Нови обитатели ще се настанят в зоопарка в Айтос. Това каза Росица Златева, управител на зоопарка, цитирана от „Фокус“. Това са мечки, майка и син, които идват от зоопарка в Благоевград. „Те ще бъдат при нас временно, само за 2 месеца, докато трае ремонтът на клетките на благоевградския зоопарк. Това се котнролира от Министерството на околната среда и водите. Те са преценили къде да бъдат настанени. Решихме, че тук можем да ги гледаме за два месеца”, информира Златева.

Според нея, всеки транспорт на животни ще е до някъде стрес за тях. Стрес ще има и за мечките в айтоския зоопарк, защото са свикнали да се ширят в две клетки, а сега ще се наложи да се съберат само в една. Златева означава, че тя е достатъчна и отговаря на стандартите за нужно пространство на животните.

Новите гости на зоопарка и преди са живели заедно в една клетка в Благоевград, така че не би трябвало това да е стрес за тях. „По целият свят непрекъснато се извършва такъв транспорт на животни, не е сериозно и тежко”. Тя информира, че при транспортирането на животните, вероятно те ще бъдат упоени.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук