17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Командно-щабно учение „Съвместна поддръжка – 2014 г.“ в Бургас от 6 октомври

Съвместното командване на силите (СКС) ще проведев периода 6 – 10 октомври двустепенно командно-щабно учение „Съвместна поддръжка – 2014 г.”. В него ще участват военнослужещи и техника от щаба на СКС,  бригада „Логистика” и други структури, подчинени на командването. Основната цел на учението е да се повишат способностите на участващите военни формирования при подготовка и провеждане на операция по изпълнение на мисия „Отбрана”.

В „Съвместна поддръжка – 2014 г.“ ще участват над 500 военнослужещи и около 130 единици бойна и специална техника. Учението се планира и провежда от щаба на Съвместното командване на силите, под ръководството на контраадмирал Георги Мотев. Офицер, провеждащ учението е началникът на щаба  на Съвместното командване на силите бригаден генерал Стефан Петров. Директор на учението е заместник-началникът на щаба на Съвместното командване на силите капитан Iранг Димитър Йорданов.

На 8 октомври в района на  кв. Долно Езерово в гр. Бургас  ще се  проведе динамичен показ. За първи път военнослужещи от състава на бригада „Логистика” и военно-транспортните органи в Българската армия ще покажат придобити способности за развръщане на район за приемане и временно настаняване на формирования на НАТО при изпълнение на задълженията по чл.5. (в района до складовете на „ДЕСПРЕД”), както  и район за натоварване на техниката и материалните ресурси на ЖП подвижен състав (в района на ЖП гара Долно Езерово).

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук