9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Комисията по образование в Бургас подкрепи директора на Търговската гимназия

Комисията по образование към Общински съвет Бургас с шест гласа ЗА и един Въздържал се прие на свое заседание днес декларация в подкрепа на директора на Търговската гимназия – Диана Савова.

 

                                     снимка: е-burgas

 Директорът на Търговската гимназия Диана Савова е под прицела на проверка от Министерството на образованието, като ведомството е сигнализирано от очевидно приближената до премиера Пламен  Орешарски и БСП учителка Маргарита Бакалова. На последната, през миналата година,  й е била направена забележка от прекия й ръководител за това, че е извела ученици извън гимназията без да уведоми директора. Т.е. въпреки че е предприела самоинициатива и е завела учениците на предизборна среща с Пламен Орешарски. Това обясниха днес от ГЕРБ Бургас като причина за натиска върху директорката на елитното бургаско училище.

В декларацията на комисията по образование се посочва:

„Изразявайки обществения си дълг, категорично се обявяваме против политическата репресия и държавния натиск налагани спрямо директора на Търговската гимназия Диана Савова. Оценяваме като недопустимо грубото вмешателство в работата на едно от престижните български училища.

Не сме съгласни, Търговската гимназия, ръководена успешно от един отличен професионалист, доказан математик в страната, уважаван педагог и човек с безспорни личностни и ръководни качества да се превръща в обект на безпринципен натиск и изкупителна жертва на политически интереси.

Изразяваме възмущението си от това, че безцеремонно Търговската гимназия се превръща в арена на политически страсти и саморазправа с легитимно избрания директор. Всичко, което се случва в училището през последния месец нарушава учебния процес, стресира учители, ученици и родители и срива градения с години авторитет на бургаската търговска гимназия.

Комисията по образование към Общински съвет Бургас не може да остане безучастна към случващото се.  Призоваваме Министерството на образованието и Регионалният инспекторат в Бургас да преустановят недостойния си натиск, с който подкопават демократичните европейски ценности, присъщи на българското образование.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук