10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Конкурс на „Нарисувай ми усмивка”

Социално предприятие „Нарисувай ми усмивка“ обявява конкурс за изработване на кукла – сувенир, символ на Бургас.  Миналата седмица   Сдружение „Онкоболни и приятели“ – Бургас спечели голямата награда в конкурса за най-добър бизнес план, организиран от Фондация „Български център за нестопанско право“. Спечелената сума от 12 000 лв. ще бъде използвана като начален капитал за стартиране на социалното предприятие, в което ще работят онкоболни.

Болните от рак провеждат дълго и тежко лечение, което ги откъсва от работата и социалния живот. По време на дейността си в предприятие  „Нарисувай ми усмивка“, онкоболните ще контактуват с  членовете на сдружението в творческа обстановка, което ще доведе до естествена взаимопомощ. Творческият процес при изработването на куклите под ръководството на арт терапевт, ще спомогне за справяне със стреса и негативните емоции. Леката физическа заетост ще бъде своеобразна рехабилитация за болните, а финансовият принос към семейния бюджет ще повдигне самочувствието им. Всяка сътворена от тях кукла ще е символ на нуждата от усмивка за онкоболните в България и надежда за победа в тежката битка за живот.

В конкурса могат да участват всички граждани, без възрастови ограничения, които обичат да творят. Всеки може да предостави една кукла, която да отговаря на следните изисквания:

– да е ръчно изработена /допуска се използването на шевна машина/;

– да е изработена от екологични материали;

– да преобладават текстилни материали;

– да е подходяща за производство /като сложност и себестойност/;

– да има сувенирен характер;

– да носи емоционален заряд, вдъхновен от преживяване или спомен от красивият ни морски град .

Всички участници в конкурса трябва да представят в срок до 27 март 2015 година:

– собственоръчно изработена кукла;

– кройките на куклата;

– описание на използваните материали;

– описание на технологиния процес на изработка /операции, последователност и т.н./;

– име на куклата;

– лично послание, в което да споделят впечатленията си от Бургас и морето, и да заявят разрешението си техният модел да се предостави на социалното предприятие за производство;

– точен адрес и телефон за обратна връзка.

Жури от представители на Сдружение“Онкоболни и приятели“, Община Бургас, художници и дизайнери, ще определи победителите и ще разпредели награден фонд от 200 лева. Наградените модели ще влязат в производство веднага, за да зарадват нашите приятели и гостите на град Бургас през предстоящия летен сезон. Една от представените кукли ще бъде избрана за символ на Бургас.

Очакваме изработените кукли на адрес: град Бургас, улица „Демокрация“ 104, Сдружение „Онкоболни и приятели“.

Социално предприятие „Нарисувай ми усмивка“ обявява и конкурс за пет работни места за онкоболни, които ще изработват куклите в домовете си. Желаещите могат да подадат своята молба за работа, автобиография, както и приложено експертно решение за заболяването в срок до 15.03.2015 г. на адреса  на Сдружението.

 

За контакти и информация: 056/700629, [email protected]

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук