23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Константин Проданов, АБВ: Внос на кадри!? Това не е работещ модел /видео/

Чуждестранни фондове да участват като съинвеститор в Държавния инвестиционен фонд, предлаган от „АБВ – Движение 21”. Идеята е страната ни да насочи усилията си към създаването на предприятия със смесено участие – държавно и частно. И то в ниши, в които имаме традиции, като енергетика и фармация. Това обяви на среща с академици в Бургас, лидерът на АБВ Константин Проданов. По думите му, България би могла да създаде позиции в роботиката, изкуствения интелект и дори генното инженерство. Коалиционните партньори вече са провели разговори в представители на чуждите фондове.

1 милиард лева – толкова би трябвало да бъде първоначалният капитал на бъдещия инвестиционен фонд, стана ясно от думите на Проданов. Идеята е той да захранва не само бизнеса, но и университетите по места, които път от своя страна да обучават кадри за отделните сектори. От АБВ са на мнение, че страната ни трябва да въведени и финансови облекчения за фирмите, които наемат стажанти или току що завършили студенти – модел, който се прилага успешно в редица страни по света.

Според водачът на листата на коалиция „АБВ – Движение 21“ в Бургас Румен Петков, фокус за бъдещото правителство трябва да бъде и инфраструктурата, която да даде тласък на туризма. Според него, областта със своите общини има много голям ресурс, който трябва да има ясна държавна подкрепа. За по-прозрачно и честно разпределение на средствата за спорт в Бургас пък се обяви общинският лидер на АБВ и втори в листата за народни представители на коалицията АБВ – Движение 21 в Бургас Антон Коджабашев. Според него, спортът в града се е превърнал в печеливш отрасъл за определен кръг от хора.

От АБВ се обявиха за почтеност в отношенията си с гражданите и заявиха, че няма да подкрепят модел, в който само една община в лицето на Бургас, ще бъде развивана за сметка на останалите дванадесет в областта. Коалиция АБВ – Движение 21 се явявана на парламентарните избори на 26 март с бюлетина №8.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук