28.2 C
Бургас
неделя, юни 16, 2024

Конфискуваната от държавата вила на Митьо Очите в Сунгурларе се руши

Вилата на осъдения като шеф на наркогрупировка Димитър Желязков-Митьо Очите продължава да се руши безстопанствена в Сунгурларе, пише “24 часа”.

3-етажната къща, която допреди 5 г. бе любимо убежище на Очите и семейството му, е разбита. От нея са останали само стените със зейнали дупки на мястото на вратите и прозорците.

снимка: Елена Фотева-„24часа“- Вилата на Митьо Очите, която бе конфискувана от държавата.

Обзавеждането, дограмата и всичко друго, годно за използване, бяха отмъкнати дни след присъдата за пране на пари, която включваше и конфискация на имота.

В момента във вилата може да влезе всеки. Високият зид е на мястото си, порта обаче няма. В самата къща не е останала и една врата.

снимка: архив zonaburgas.bg -Димитър Желязков в Бургаския окръжен съд

“Вече не знам дали си струва ремонтът. Ще отидат поне 200 хил. лв., за да я ремонтираме”, казва кметът на Сунгурларе Георги Кенов.

След конфискацията и прехвърлянето на имотите към НАП за публична продан той направи искане вилата да бъде дадена на общината за дом за сираци.

“Предоставиха ни я, но не като собственост, а само за ползване, което ни спира да участваме по проекти”, обяснява кметът. Общината нямала възможност да инвестира собствени средства за ремонт.

Наред с къщата в Сунгурларе по делото за пране на пари бяха конфискувани апартаменти на името на децата на Желязков в Несебър, както и пералня, гараж и магазини.

НАП ги обяви за публична продан през лятото на м.г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук