12.6 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Концесионерът: В резерват „Ропотамо“ не се строи, а се извършва ремонт

Разпространена в медиите информация, че в резерват “Ропотамо” се излива бетон и се строят сгради, не отговарят на истината. Това заяви Здравко Казаков, управител на  фирмата концесионер “Венис Марина”.Това е установено и от проверките на контролните органи в лицето на Община Приморско, Областна управа- Бургас и РИОСВ – Бургас. 

снимка: bivol.bg

От фирмата концесионер разясняват, че във връзка с подготовката на туристическия сезон, са предприели почистване на района и обновяване на съществуващата материална база. „Всички дейности, които са предприети са в съответствие с нашите задължения, регламентирани в концесионния договор.  

За да изпълним задълженията си, стартирахме акция по почистването на реката и местността около нея. Започнахме освежителен ремонт на съществуващото открито заведение. За да осигурим комфорта и безопасността на туристите подменихме изгнилите дървени подпорни греди на постройката. Ремонтните дейности са съгласувани с РИОСВ. Не е извършена промяна нито в конструкцията, нито в квадратурата на заведението – стриктно се спазват всички параметри, заложени в договора”, каза Казаков.

Единственият пропуск бил, че наетата за реконструкцията фирма е започнала работа преди да бъде издадено разрешителното за ремонтните дейности от Община Приморско. За да се спазят стриктно изискванията на Закона, са спрени всички дейности до приключване на административната процедура. Ремонтът ще бъде възобновен веднага, след като Община Приморско издаде по надлежен ред разрешителното.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук