17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Концесионерът на Бургаското летище „Фрапорт“- Инвеститор на годината

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД – оператор на летище Варна и летище Бургас, беше награден с престижната награда „Инвеститор на годината“ за 2013 година в сектор “Транспорт и логистика” от Българската агенция за инвестиции (БАИ).  Почетната статуетка беше връчена на  Алета Фрейн фон Масенбах – Главен изпълнителен директор на дружеството от Десислава Терзиева – Министър на регионалното развитие, по време на специална церемония в София.

„Много благодаря за тази награда, която аз с удоволствие приемам. Благодаря ви от името на всички участници в този проект – нашите акционери, които изцяло финансираха проекта, изпълнителя на строителството и на целия екип на Фрапорт Туин Стар. Вашата награда, заедно с усмивките на нашите пътници, ни мотивират да подобряваме качеството на нашите услуги“ каза фон Масенбах по време на официалното връчване на наградата.

Наградите „Инвеститор на годината“ се връчват за осми пореден път. Конкурсът цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през изминалата година.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД инвестира над 150 милиона в проектирането и строителството на два изцяло нови пътнически терминала и необходимата за работата им инфраструктура. Новите приемни сгради за пътниците бяха завършени през 2013 година и разполагат с обширни зони за пристигащи и заминаващи пътници, модерни системи за обслужване на пътници и багаж, атрактивни търговски зони и комфортни открити пространства. Приложена е най-модерната линия за интериор и управление на системите за обслужване на пътници и багаж, с пълна интегрираност на отделните системи и електронно измерване и регулиране на процесите. Това е най-голямата инвестиция, правена в летищата Варна и Бургас през последните десетилетия.

Година преди завършването на новите пътнически терминали на двете морски летища, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД успешно осъществи друг важен за икономическото развитие на българското Черноморие проект – пълно обновяване на пистата за излитане и кацане на летище Варна, пусната в експлоатация в края на февруари 2012 година. В осъществяването на този проект инвеститорът вложи 40 милиона лева.

От 2007 година насам в развитието на двете морски летища – входна врата към българското Черноморие, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД инвестира близо 320 милиона лева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук