16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

„Копърки“ мамят по морето

Най-честата схема на нелегалните шофьори е да договарят една цена с клиентите, а след това да искат още пари, пише Vsekiden. 200 незаконни таксита – известните „копърки“, пържат туристи със завишени тарифи в Слънчев бряг.

www.inmagine.com/

Най-честата схема на нелегалните шофьори е да договарят една цена с клиентите, а след това да искат още пари. Имало дори пребити и ограбени летовници от престъпните таксиджии.

„През лятото напливът към морето на нелегални таксисти е огромен. Фучат напред-назад таксита с казанлъшки, пловдивски и с всякакви други регистрационни табели. Взимат по 20 лв. на километър, че и отгоре и не мамят само чужденци, но и българи“, разказват хотелиери.

„Не знам откъде са, но според колегите идват от Пловдив, Стара Загора, Сливен и къде ли не. Нямат документи с лицензи, но си карат съвсем спокойно“, бесни са пък законните таксиметрови шофьори.

С разрешителни за работа в комплекса са 250 коли, но напливът от страната на таксита не спирал и те са двойно повече. Туристи – нашенци и чужденци, масово се жалват, че са били лъгани от таксиметров шофьор. Затова повечето от летовниците вече предпочитали обществения транспорт.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук