15.4 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Корабът на мира ще посети Пристанище Бургас

Японската неправителствена организация „Корабът на мира” ще организират акостиране на пасажерския кораб „The Oceanic” на 30 Март 2012г. Посещението на кораба ще бъде в рамките на един ден и представителите на организацията ще имат възможност да проведат срещи със социална насоченост(социални домове, ветерани от войните и други събития), както и да се запознаят с културно-историческото наследство на България.

Организацията е основана през 1983г. със специален консултативен статус към ООН и работи да подкрепя мира, човешките права, равенството, опазване на околната среда и постоянното развитие.

75-тото глобално мирно пътешествие на „Корабът на мира” отплава от Йокохама, Япония на 24 януари 2012г. и ще се завърни на 3 май 2012. Най-съществената част от това плаване включва първо посещение на корабът в Западна Африка, Сенегалското пристанище Дакар, където участниците ще научат за местните усилия за изграждане на мир и деколонизация. Това пътешествие се характеризира с първо посещение на мисията в страни от Черно море – България, Румъния и Украйна. Програмата( на борда и в пристанищата) на „Корабът на мира” изследва най-важните аспекти на човешката дейност и цели да развие пътуването като средство за поддържане на мира. Обхващащо над 27 години и регистрирани 73 пътувания до април 2011г, корабът е плавал до над 100 порта и над 80 страни. Първото плаване на корабът е било през 1983г и е продължило три седмици из страните от Азия. На борда освен пасажери има и 50 гости-педагози от целия свят, като се организират различни обучителни дейности, включително семинари лекции за мира, езикови курсове, културни програми. В това плаване ще се засегнат теми свързани със страните, които се посещават.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук