13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Кораб с български екипаж заседна край Истанбул, има и моряци от Бургас

Товарен кораб с български екипаж, плаващ под флага на Молдова, заседна край Истанбул, съобщи БНТ. Няма жертви при инцидента, който е станал заради лошото време. Корабът е заседнал на пясък и няма никаква опасност за него. На борда на кораба „Рона“ има деветима моряци.Според интернет-сайта „Меритайм. бг“ те са от Варна, Бургас и Роман. Те са евакуирани и настанени в хотел в Истанбул.

снимка: maritime.bg

Заради силния вятър и вълни котвените вериги на „Рона“ са се скъсали и корабът е бил отнесен към брега. В момента той се намира на около 15-20 м от него и се е наклонил. Корабът е плавал към пристанище Варна.

 

 Корабът Rona вече е обърнат успоредно на брега. Това са съобщили за Maritime.bg от базираната във Варна компания-собственик Нестор Шипинг.  На борда на кораба няма повече от 15 т. гориво. Според Нестор Шипинг причината за инцидента е тежката хидрометеорологична обстановка. Котвените вериги на Rona са били скъсани и корабът е започнал сближаване с брега. Екипажът е направил всичко възможно, със собствени средства да преодолее вятъра и вълните, но Rona е бил снесен до брега. В момента корабът е на 15-20м. от бреговете и е получил крен.

При инцидента нито един от моряците не е бил ранен. От компанията потвърдиха информацията на Maritime.bg, че моряците са настанени в хотел в Истанбул. Ако плавателният съд издържи под ударите на вълните, след подобряване на обстановката, ще започне операция по изтеглянето му, коментираха от Нестор Шипинг.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук