21 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Костадин Марков: Дадохме сигнал за обединена десница

Съюзът на демократичните сили не просто порасна като партия, а е горе – долу връстник на демократичното  съществуване на България. Даже бих казал, че е втората партия след БСП  по дълъг живот. Мнението е на заместник-кметът по строителство  в община Бургас, Костадин Марков по повод днешния 7 декември, на който СДС  навършва 24 години.

По думите му, партията е минала през много тежки периоди и в момента е в такъв, но винаги е показвала, че има сили да оцелее и отново да бъде фактор в страната.

„Имал съм много изкушения да променя партийната си принадлежност , като предложения и те са постоянно и не само за мен. Те са за всички публични фигури в Съюза на демократичните сили, много от тях приеха такива предложения. Виждате, че захранваме с кадри всяка новосъздадена партия и въпреки това сме в кондиция и имаме най-добрите кадри“, сподели Марков.
Той бе категоричен, че няма друга партия, в която можеш да кажеш, че си горд от това, че си в нея. „Най-големият успех на България е влизането в Европейския съюз и НАТО , които са една стратегическа посока за страната и всичко това е заслуга на Съюза на демократичните сили, така че аз винаги с гордост ще казвам, че съм член на СДС „, каза още Костадин  Марков и допълни: „Следващата ни кауза, за която аз и моите колеги ще се борим, е постигането на по-висок стандарт на живот в страната, който за съжаление досега не постигнахме.“
Според него, към момента у нас съществува сериозна пропаст между бедни и богати, което изкарва хората на улицата. „Цяло геройство е да си дясномислещ  в тази обстановка в България. Първо, защото за толкова години, тук и ние имаме вина, няма реално изградена средна класа, която да е основата на десните партии. Четох статистика, че над 2 милиона души живеят с доходи около 300 – 400 лева. Това от 6 милиона избиратели е нещо огромно. Така че да съществуваш и да си фактор в политиката, при тези условия, от страна на десницата, е наистина огромен успех. Четох и едно проучване на Европейската народна партия за настроенията в България – и за съжаление те са повече левичарски, което е нормално, защото много хора гладуват в тази държава. СДС  продължава да отстоява позиция за преразпределяне, към свободата, към възможностите на бизнеса да генерира работни места и ще се надявам през следващите избори все пак десницата да надделее и да има глас в управлението на държавата, защото иначе тази агония ще продължи“, категоричен бе заместник-кметът.
С поглед към Бургас той допълни, че има много преходни обекти, които вече за започнати и трябва да приключат . „Аз съм се концентрирал към обходите на Бургас, защото за тези два мандата, през които този екип управлява общината, ако успеем да ги завършим ще е огромна крачка напред. Искам да направим надлеза на „Кроношпан ”, да осигурим финансирането на улица „Крайезерна ”, дори да не е успеем да я завършим в рамките на мандата, но да я разширим четири платна и по този начин да изкараме трафика извън града. Трябва да бъде приключено и кръговото движение на „Трапезица”. Обектите са много и ще се стремим да ги завършим“, каза Костадин Марков.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук