16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Костадин Марков: Наложително е да се сформира дясноцентристко правителство /видео/

Костадин Марков, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен” за Бургаска област  представи в Поморие кандидати за народни представители на коалицията.Марков представи акцентите в предизборната програма на коалицията, като обърна особено внимание на идеята за поетапното намаляване на ДДС.

Като считаме, че за четири години е възможно да падне с 0,25% на година, тоест 1% да бъде намалено , това значи около половин милиард в населението, в оборота , в обръщение.  Сред нашите приоритети е да повишим прага на регистрация по ДДС от 50 000 лв. на 200 000лв. Много собственици в момента са принудени да регистрират по няколко фирми, защото достигат 50 000 лева оборот, махат фирмата и правят нова. А причината е, че, когато работиш по ДДС, имаш повече счетоводни разходи и по-тежки данъци. Повишаването на прага на регистрация е мярката, която ще доведе до изсветляване на бизнеса  и до съживяване на икономиката”

Марков за пореден път заяви, че след изборите е повече от наложително да се сформира дясноцентристко правителство.

Вижте какви събития се случват в момента в Европа и трябва да реагира президент  и служебно правителство. Европа  на няколко скорости. Пак предложения как да реагира държавата …Убеден съм, че се нуждаем от стабилно парламентарно мнозинство и стабилно правителство. Затова ще опитаме  в дясноцентриски формат да съставим такова”.

Марков допълни, че само с дясноцентристко правителство ще се избегне опасността от влизането в изборна спирала, която може да застраши председателството ни на Европейския съюз.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук