14.9 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Марков поиска разяснителна кампания за санирането

Бургаският народен представител от Реформаторския блок – Костадин Марков предлага на кметовете на общини, ръководените от тях администрации  да започнат специална разяснителна кампания за гражданите. Тя трябва  да посочва  отделните стъпки, които хората  да извършат, за да се включат в програмата за безплатно саниране на панелните блокове в страната.

костадин марков„Общините биха могли  да започнат разяснителна кампания за гражданите в момента, в който  получат пълните инструкции от Министерството  на  регионалното развитие по програмата. Необходимо е  да се знае, че от Министерството ще типизират дори процедурите,  по които ще  бъде направен избор на фирмите,  които ще извършват санирането. Веднъж получили рамката, общините трябва веднага да започнат разяснителната кампания, за да могат  собствениците да се съберат и да предприемат необходимите  действия по изпълнение  на нормативната база”, каза Марков.

По думите му има куп подробности за изясняване, което прави  отговорността на общините и на кандидатите голяма.

„Програмата е един от редките случаи,  в които  се използват 100 процента публични средства за ремонт на частна собственост. Поради тази причина отговорността на общините е много голяма, тъй като те ще упражняват контрол върху изпълнението  и ако не бъдат постигнати заложените показатели в проектите, има опасност програмата да се провали”, каза още Марков.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук