14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Костадин Марков, Реформаторски блок: След изборите трябва да намерим сили и да съставим правителство

Ние сме обречени оттук нататък  България да се управлява в коалиции. Трябва да намерим сили и да съставим правителство, защото, ако в момента си позволим да влезем в изборна спирала, застрашаваме председателството на България на Европейския съюз и стабилността на държавата. Това каза Костадин Марков в предаването „Още от деня” по БНТ1. Марков е водач на Коалиция  „Реформаторски блок – Глас народен” в Бургас. Той трябваше да влезе в дебат с представител на „БСП – лява България”, който обаче не се яви в студиото.

„Може би след сутрешното изказване на лидера им Корнелия Нинова са  решили да спрат медийните си участия. Даже  вече се притеснявам да не са поели курс към революционна борба и г-жа  Нинова да е слязла от коня и да се е качила на танк, защото по мирен начин не виждам как ще спечелят изборите”, каза Марков на шега, допълвайки, че все пак се надява БСП да влязат в дебат по важните теми. Марков сподели и своите очаквания за следващия кабинет.

„В следващия парламент не може да се постигне конфигурация без участието на партиите – формат ЕНП,  плюс подкрепата може би отново на патриотите или на г-н Марешки. Не виждам друг вариант да се състави правителство. Единственият възможен кабинет е  дясноцентристки”, заяви още Марков.  Той изрази мнение, че дори Корнелия Нинова да спечели изборите с  0,1% преднина няма опции за съставяне на правителство.

Относно програмата на реформаторите, Марков сподели, че тя включва много решения, които ще помогнат за развитието на малкия и среден бизнес, който е гръбнакът на икономиката.

„Искаме ДДС да падне с 0.25% на година, което за четири години прави 1%. По наши сметки 1% означава половин  милиард лева, които ще отидат в потребление и в инвестиции. Другото, което предложихме, е да се  вдигне прагът  за регистрация по ДДС – от 50 000  на 200 000лв. Така ще облекчим фирмите от разходи и счетоводители и хората ще работят спокойно”, разясни първият в листата на реформаторите.

Костадин Марков каза още, че е обнадежден, че заедно с новите коалиционни партньори, сред които и партията на Светльо Витков, ще постигнат добрия  резултат на Реформаторския блок от предишните парламентарни избори.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук