15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Костантин Луков спечели битката с „Гугъл“, но не точно

Най-голямата търсачка в света все още не предлага новата връзка към ул. „Крайезерна“ и самата улица като основен път за Южното Черноморие в една от най-използваните си услуги – тази за навигация.  По подразбиране “Google” винаги избира най-краткия маршрут до търсената дестинация. В случая маршрутът „проф. Яким Якимов“ – „Крайезерна“ – „Тодор Александров“ се оказва само с един километър по-дълъг от този през Окръжна болница и „Трапезица“.

Според „Flagman.bg“ председателят на местния парламент Костантин Луков се свързал лично с компанията с молба за индексиране на новите участъци по ул. „Крайезерна“. Оттам откликнали на искането и променили картите си. Пред изданието, Луков определи новината като страхотна, но подчерта, че заслугата не е изцяло негова, а на цял общински екип, който обсъдил идеята още при отварянето на обновената отсечка.

„Първоначално като отворихме ул. „Крайезерна” обсъдихме на оперативка при кмета Димитър Николов, че трябва да се направи нещо такова. То беше обща идея. Важното обаче е, че от компанията са откликнали своевременно на нашата молба. Крайният резултат е налице”, обясни Луков пред медията.

Всъщност самото индексиране на „Крайезерна“ и надлеза не носят абсолютно никакви ползи на града. За да ги използват, хората трябва да знаят за тях. А днес всички знаят всичко от „Google“, което означава, че крайният резултат, търсен от общината, е налице, но крайната цел, а именно – облекчаване на трафика в града с използването на новия обход, не съвсем. Вероятно някой от общината отново ще трябва да се свърже с “Гугъл”, за да им обясни, че трябва да предлагат друг основен маршрут в упътванията си за Южното Черноморие. В опит да направят „Крайезерна“ по-популярна едва в петък /25 август 2017 година/ от Пътното взеха решение за поставянето на хоризонтална маркировка при входа на Бургас. В крайна дясна лента вече се виждат големи надписи „Созопол“. Табела преди надлез „Владимир Павлов“ също се появи, но едва в края на летния сезон.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук